Меню

Интернет на село - избор на доставчик и начини за свързване

25.09.2018 г.
9447

Хубавата новина е, че интернет в българските села - има! България е на първо място в Европа по изградена мрежа и обезпеченост с интернет в селата. В 84.1% от селата има достъп до високоскоростен мобилен интернет, а в 32% от тях през последните години има изградени и оптични (кабелни) връзки за високоскоростен интернет. Много малко са селата, в които няма обхват за интернет, като това са главно села, сериозно отдалечени от инфраструктура и градските центрове.

ВАЖНО!

- Проверете за доставчик на оптичен интернет. Дори да сте първия поръчал, в много от селата вече има изградени разпределителни кутии за оптичен интернет и можете да бъдете бързо свързани. Това е бъдещето на интернета в селата. 

- Проверете мрежовото покритие на вашия мобилен оператор - това е друга възможност за интернет на село - с "бисквитка" или "интернет флашка"

- Избягвайте да се съгласявате да поставяте чинии за сателитен интернет (макар и евтин вече), защото при лошо време или леко преместване на приемателната чиния, ще губите връзката си с интернет и ще трябва да правите пълно пренастройване.

- Избягвайте да изграждате системи за препредаване на Wi-Fi интернет. Това вече е техническо остаряло решение, по-скоро използвайте възможностите на мобилния интернет през вашия смартфон.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете