Искам да посетя

Къща за гости Св.Георги се намира в малкото китно селце Велчево в полите на Балкана. Пътят е поддържан целогодишно и се стига лесно. В близост е известният Къпиновски манастир, едно много красиво и специално място. Само на няколко метра от къщата пък е селската църква, което прави вилата много подходяща за семейни поводи като малки сватби и кръщенета. 

Къщата се състои от четири спални, кухня, трапезария, две бани и едно помещение на приземния етаж ("механата"), оформено като гостна стая. Реставрираната плевня предлага още две спални и баня.

Старинната атмосфера в спалните е деликатно подчертана от миндерите под прозорците, от таваните с масивни  дървени греди. Високите прозорци, заемащи изцяло едната стена на спалните, пропускат изобилие от светлина, внасят усещане за простор и отварят гледка към басейна и градината. 

Механата е едно от най-впечатляващите помещения в къщата - съхранени са старинните каменни зидове, на чийто фон се откроява дървения таван с масивни греди; запазена  е приканващата камина от камък, която заедно с комфортна кожена гарнитура и елегантна масичка, оформя холовата част, където има LCD телевизор, система за домашно кино, Sony Playstation; в противоположния край на помещението е трапезната маса в комбинация с красиви дърворезбовани столове.

Градината е просторна, богато озеленена, с оформени няколко къта - басейн в комбинация с хидромасажна вана, барбекю и дървена беседка. Оградена отвсякъде с високи каменни зидове, градината носи усещане за спокойствие и уединение. Прекараното в нея време е истинско блаженство - зеленина, тишина, усамотение - едно обновявящо и презареждащо изживяване, наситено с полъха на някогашни дни и носещо чувството за нещо хем близко и познато, хем отдавна отминало.

Контакти

Адрес:

село Велчево, общ.Велико Търново

Телефон:

088 929 9688

Уеб сайт:

http://www.starovreme.com/?lng=bg

Още за обекта:

Facebook страница

Оценка за този обект

5.0/5 (1 оценки)
Оцени посещението си.

Удобства

  • Барбекю
  • Климатик
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Басейн
Можете да споделите с приятели!