Меню

Пъргавеловите къщи - с. Яковци

4469
Удобства
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
  • Басейн

Пъргавеловите къщи се намират в малкото селце Яковци на самия бряг на язовир Йовковци, на 5 километра от града. Създадени са от семейство Пъргавелови, които започват с малка семейна фирма преди няколко години. Първоначално техният магазин се превръща в едно от най-предпочитаните места за пазаруване в града, а по-късно създават и Пъргавеловите къщи.

Голямата къща разполага с всичко необходимо, за да една наистина незабравима почивка. Къщата разполага с капацитет 21 удобни легла, разположени в 4 двойни стаи, 3 тройни стаи и апартамент. Всяка от стаите разполага със собствен санитарен възел, цифрова телевизия и безжичен интернет.

Кухнята е просторна и удобна и е оборудвана с всичко необходимо. А за любителите на автентичната кухня, имате чудесната възможност да приготвите нещо на пещ или барбекю. При желание гостите могат да се възползват от услугите на чудесните готвачи. Те ще приготвят храна по предварителна заявка и меню (закуска, обяд, вечеря) по желание на гостите.

Тъй като семейството търгува с хранителни стоки, всичко, което гостите вкусват, е качествено, прясно и подбрано така, че да удовлетворява и най-изтънчения вкус.

Механата е обзаведена с вкус и стил и всеки гост може да се наслади на добрата храна, питие и автентична обстановка.

В лятната градина сред зеленина и много цветя, можете да се поглезите в басейна и джакузито. Сред дърветата, под прохладната сянка са разположени люлки и хамаци.

Малката къща разполага с 14 легла, разпределени в 2 тройни стаи, 2 двойни и студио с 4 легла. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, цифрова телевизия и безжичен Интернет. Гостите могат сами да си приготвят храна в модерно оборудваната кухня. На разположение са и барбекю и пещ за приготвяне на ястия по автентичен за Еленския Балкан начин.

Разбира се, помислено е и за най-малките - детската площадка, батутите и двора на къщата ще ги забавляват с часове.

Забележителности
В непосредствена близост до къщите се намира язовир Йовковци, който освен чудесно кътче за пейзажна фотография, е и любимо място на рибарите. Тук могат да се улови шаран, каракуда, платика, толстолоб, сом, бяла риба и др.

Уникалната и чиста среда на Еленския Балкан създава предпоставките тук да намерите билки в състояние, в което не можете да ги намерите другаде.

Еленските диворастящи гъби са известен деликатес с безспорни вкусови качества дори отвъд пределите на страната. Ако времето е подходящо, в прохладните свежи гори могат да се намерят манатарки, булници, торници, печурки.

Контакти
Адрес: обл. Велико Търново, с. Яковци
Телефон: +359887678935
Фирмен сайт: http://www.pargavelovi.com/

Направи запитване

Изпрати