Меню

Къща за гости Кенара - с. Жеравна

3089
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант

Къща за гости Кенара се намира в село Жеравна, в така наречения Горний край и заедно с още две къщи - Хаджигергевата и Къщата с лозницата оформят мини-комплекс, който е много подходящ за големи групи и компании. Къщите имат общ персонал и обща рецепция.

Къща за гости Кенара е в съхранен Жеравненски стил. Доброто съчетание на дърво и камък вещаят уют и спокойствие. Пъстрите багри на котленски килими и български шевици носят топлината на бащината къща.

Настаняване
Къща за гости Кенара предлага 12 места за настаняване, разпределени в 6 двойни спални помещения със сателитна телевизия, интернет, локално парно и собствен санитарен възел. Две от стаите са с две единични легла.

Хранене
На разположение на гостите са собствена механа с камина и оборудван кухненски кът с възможност за самостоятелно приготвяне на храна. Домакините предлагат изхранване. Закуската е домашно приготвена, по избор - мекици, баници, палачинки.

Удобства
Дворът е обезопасен, озеленен и подходящ за релакс в обособени кътове за почивка с градинска мебел. Осигурени са паркоместа.

Настаняване с домашни любимци е възможно при предварително запитване.

Забележителности
Къща за гости Кенар е на около 150 м от църквата и в непосредствена близост до Хаджигергевата къща и Къщата с лозницата. Има възможност за организиране на риболов, пешеходни преходи (с. Жеравна до гр. Котел – 10 км), езда, пикници и екскурзии в областта. Историческият град Котел е на 16 километра.

Гостите на Къща за гости Кенара могат да посетят и Къщата-музей на Руси чорбаджи, Къща-музей на Сава Филаретов, Резерват Жеравна, Къща-музей Йордан Йовков, Музеят на котленските възрожденци и Пантеон на Георги Раковски.

Къща за гости Кенара се стопанисва заедно с Къщата с лозницата и съседната Хаджигергева къща от едни и същи любезни домакини, което дава възможност за настаняване и на голяма група гости.

Контакти
Адрес: обл. Сливен, с. Жеравна
Телефон: +359888199895
Facebook страница: https://www.facebook.com/kenarajheravna/

Направи запитване

Изпрати