Меню

Еко селище Синия вир - с. Медвен

3789
Удобства
  • Паркинг
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
  • Басейн

Еко Селище Синия Вир е разположено в непосредствена близост до село Медвен, Сливенска област, сред китни дъбрави и стройни букаци, по пътя за едноименния водопад и предлага на своите гости всички удобства, уют и спокойствие, необходими за пълноценна почивка и отмора, далеч от стреса и напрежението на съвременния живот.

Настаняване
На разположение на гостите има 14 стандартни стаи, 1 студио и 1 един апартамент. Базата е подходяща и за почивка с деца. Всички стаи разполагат със самостоятелен санитарен възел, 2 легла, разтегателен диван, мини бар, кабелна телевизия, интернет.

Удобства
Селището разполага със собствен ресторант, паркинг, детска площадка, басейн, летен бар, конферентна зала. В ресторанта може да се насладите на великолепна храна в уютна обстановка и да изпиете чаша вино, поднесена с усмивка. Екипът работи с ентусиазъм и отдаденост, за да създава по едно малко кулинарно вълшебство всеки ден. Всеки път се приготвя нещо различно и непознато за всеки гост, с което той да се почувства специален. Те разчитат на най-добрите продукти, които се предлагат на българския пазар, за да осъществят своите кулинарни фантазии.

Мястото за настаняване приема домашни любимци срещу заплащане.

Забележителности
Тук се намира и природен резерват за диви животни „Орлица” с площ 559,4 ха. Обособен е с цел да се запазят вековни гори от мизийски бук, местообитанията на редки грабливи птици и уникален по своя характер карстов комплекс с множество пещери, пропасти, извори и други. На територията му попада и скалния феномен „Орлицата”.

Голяма част от Медвенските къщи са паметници на културата. Гостите могат да разгледат къщата-музей на великия български революционер и писател Захари Стоянов. В с. Медвен се намира и родната къща на първия български народен артист Стоян Бъчваров.

Покрай село Медвен тече живописната река Медвенска. Тя е известна с приказните водопади “Скоковете” и „Сини вир”, в чийто вир и съседните „Женски вирчета” и „Пещите” можете приятно да се разхладите през горещите летни дни. Обявен е за природна забележителност и има височина на пада 7 м и площ 1.1 ха.

 

Контакти
Адрес: обл. Сливен, с. Медвен
Телефон: +359888869863
Фирмен сайт: https://sinia-vir.com/
Facebook страница: https://www.facebook.com/SiniaVir/

Направи запитване

Изпрати