Търсене

“Старата Къща” село Крушуна

984
Удобства
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
Добре дошли в “Старата Къща” в село Крушуна. Намираме се на метри от минералния басейн и в близост до водопадите. Тук ще прекарайте незабравими дни в полите на Стара планина. Предлагаме ви неповторима изживяване и почивка в природата. Тук се намират прочутите Крушунски водопади в местността Маарата. Това е най живописната и впечатляваща водно-травертинова каскада в страната. Село Крушуна се намира на 34 км. от град Ловеч в Деветашкото плато.

Една релаксираща почивка заобиколени от спокойствие и невероятна природа. Отдъхнете под стария орех наслаждавайки се на песента на водопадите и птиците. Открийте вдъхновяващи маршрути до Крушунските водопади. Непременно посетете и Деветашката пещера, пещерата Гарваница, пропастта Враница и Урушката пещера.

През далечната 1977 година при сондажи за търсене на нефт и газ на 1800 метра дълбочина е открита минералната вода в Крушуна. Водата е с температура 60 градуса е с 12 процента минерализация със съдържание на сулфити, сулфати и флуориди. Проведен е медицински анализ доказващ лечебните свойства на водата.

Минералният басейн е полу-олимпииски. Най-малката му дълбочина е 1,20 метра, най-голямата 1,80 метра. Разположен е на 6,5 декара в подножието на крушунските водопади и деветашкото плато.

Старата къща” е осигурила на гостите си бърз и удобен достъп до минералния басейн. В края на двора преминавате през дървено мостче и се озовавате до басейна.
 
Контакти
Адрес: обл. Ловеч, с. Крушуна
Телефон: 0899358700
Фирмен сайт: https://staratakashta.net/
Facebook страница: https://www.facebook.com/staratakashta

Направи запитване

Изпрати