Меню

Старата Къща - с. Крушуна

1268
Удобства
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
Старата Къща в село Крушуна се намира на метри от минералния басейн и в близост до водопадите. Тук ще прекарате незабравими дни в полите на Стара планина. Тук се намират прочутите Крушунски водопади в местността Маарата. Това е най-живописната и впечатляваща водно-травертинова каскада в страната. Село Крушуна се намира на 34 км от град Ловеч в Деветашкото плато.

Една релаксираща почивка заобиколени от спокойствие и невероятна природа. Гостите могат да отдъхнат под стария орех, наслаждавайки се на песента на водопадите и птиците, или да открият вдъхновяващи маршрути до Крушунските водопади. Наблизо са прочутите Деветашка пещера, пещерата Гарваница, пропастта Враница и Урушката пещера.

През далечната 1977 година при сондажи за търсене на нефт и газ на 1800 метра дълбочина е открита минералната вода в Крушуна. Водата е с температура 60 градуса е с 12 процента минерализация със съдържание на сулфити, сулфати и флуориди. Проведен е медицински анализ доказващ лечебните свойства на водата.

Минералният басейн е полу-олимпийски. Най-малката му дълбочина е 1,20 метра, най-голямата 1,80 метра. Разположен е на 6,5 декара в подножието на Крушунските водопади и Деветашкото плато.

Старата къща е осигурила на гостите си бърз и удобен достъп до минералния басейн. В края на двора преминавате през дървено мостче и се озовавате до басейна.
 
Контакти
Адрес: обл. Ловеч, с. Крушуна
Телефон: +359899358700
Фирмен сайт: https://staratakashta.net/
Facebook страница: https://www.facebook.com/staratakashta

Направи запитване

Изпрати