Меню

Хаджигергевата къща - с. Жеравна

617
Удобства
  • Паркинг
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi

Хаджигергевата къща се намира в махалата Горни край, в село Жеравна, на 150 м северозападно от църквата. Къщата е на повече от 250 години. Строена е от богатия занаятчия и просветен деец хаджи Герги, реставрирана, като интериорът е съхранен почти в оригиналния си вид. Запазени са всички ръчно изработени дърворезби и елементи. Обзавеждането също се доближава максимално до онова отпреди 250 години.

Настаняване
Хаджигергевата къща предлага 12 места за настаняване, разпределени в 6 двойни спални помещения с 2 санитарни възела. На двата етажа се помещават по три двойни стаи, като две от стаите на втория етаж са с менософа (огромно старинно легло). Отоплението е с локално парно. На разположение на гостите е безплатна Интернет Wi-Fi връзка.

Хранене
Встрани от къщата има самостоятелна постройка, в която се помещават кухнята и трапезарията, оборудвани по всички съвременни изисквания. Домакините предлагат изхранване. Закуската е домашно приготвена, по избор - мекици, баници, палачинки.

Удобства
Дворът е с озеленени площи, с кътчета за релакс.

При желание от страна на гостите домакините организират тържества и игри, стрелба с лък и въздушна пушка. Предлагат се и възможности за пикници, екскурзии до исторически и природни забележителности, посещение на пещери, риболов и други.

Хаджигергева къща и съседните Къща за гости Кенара и Къщата с лозницата се стопанисват от едни и същи любезни домакини. Трите къщи оформят мини комплекс, който е много подходящ за големи групи и компании до 40 човека, за организиране на семейни тържества и тиймбилдинг. Къщите имат общ персонал и обща рецепция.

Контакти
Адрес: обл. Сливен, с. Жеравна
Телефон: +359888199895
Фирмен сайт: http://www.hadjigergy.com/index.php
Facebook страница: https://www.facebook.com/zheravnaecohouses/

Направи запитване

Изпрати