Меню

Мутафова Къща - гр. Велики Преслав

1642
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Басейн

Мутафова Къща се намира в град Велики Преслав, на 15 км от Шумен. Това е място с богата история, където са запазени много автентични забележителности от богатата ни история. Велики Преслав е една от културните забележителности на България. Близо до града се намира Националният Исторически и Археологичен музей, в който има над 35 000 реставрирани артикула. Можете да посетите старата крепост, както и златната църква.

Настаняване
Къщата за гости включва 8 стаи с капацитет 16 човека (1 апартамент за 4 човека, 6 стандартни стаи за двама и студио, което е обособено, като малка зала за празненства). Всяка стая разполага с безжичен интернет, сателитна телевизия с над 50 канала и самостоятелен санитарен възел. Всички стаи са с парна инсталация.
Апартаментът се намира на втория етаж на къщата. Разполага с две стаи, холна гарнитура с разтегаемо двойно легло, отделно двойно легло, двукрилен гардероб, сателитна телевизия с над 50 канала, безжичен интернет и самостоятелен санитарен възел. Подходящ е за четири човека.

Хранене
Къщата разполага с голяма зала с камина удобна за група от 20 човека и обща кухня. На двора има две пещи, в които можем да се приготви хляб или така известните агнета по Преславски. На територията на къщата има и малък етнографски музей и автентична работилница.

Точно до къщата се намира реставрирана възрожденска къща на повече от 100 години. Зад къщата е разположено студиото, което се намира в самостоятелна постройка до къщата за гости. Предлага се като добавка за групи, които нощуват в къщата. Разполага с 3 маси, 8 пейки и санитарен възел.

Контакти
Адрес: обл. Шумен, гр. Велики Преслав ул. "Константин Преславски" №2
Телефон: +359895744810
Фирмен сайт: https://mutafova-kashta.com/
Facebook страница: https://www.facebook.com/MutafovaHouse

Направи запитване

Изпрати