Меню

Ламбиеви колиби - село Краище

986
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
Ламбиеви колиби са дървени къщи изградени от цели трупи, разположени на самостоятелен хълм над селата Краище и Горно Краище в центъра на Разложката котловина на 10-15 минути от Банско и всички ски зони. Хълмът се намира в подножието на Родопите и се открива невероятна гледка към Рила и Пирин, а селата и град Белица остават под вас.

Технологията използвана за строежа на всяка вила е широко разпространена в Северна Америка, Алпите, Лапландия и Сибир. Всяко дърво е обработено ръчно и напасвано с долното. Дебелата 25 сантиметра дървесина е един от най-добрите изолатори. Равнява се на еднометрова стена от тухли и през зимата е топло, а през лятото хладно.

Има кабелна телевизия и безжичен интернет, така че си вземете лаптопа, а ако поискате ще ви дадем и кабел, с който да го свържете с плазмата. Ако случайно забравите компютъра си, телевизорите имат USB и може да слушате любимата си музика от ваша флашка.

Настаняване
Апартаментът на първия етаж се състои от собствен вход с антре, хол, кухнески бокс, две спални и баня. Могат да спят до 7 човека. В хола има два големи дивана, на които могат да спят двама човека при нужда. Камина на дърва ще осигури топлина и уют на цялата компания. Френският прозорец ви позволява да излезете директно пред къщата. На трапезарната маса могат удобно да се хранят 4-6 човека, ако са повече има две места за хранене и на бара, а може да се ползва и масата пред диваните. Кухненският бокс е малък, но изключително удобен с достъчна площ плотове. Има вградена печка, керамични котлони и хладилник.

Мезонетът на втори и трети етаж се състои от собствен вход с антре, хол, кухнески бокс, две спални, баня, външна тераса, ателие със спалня, вътрешна тераса и кът за кафе. Могат да спят до 8 човека. В хола има два двойни дивана, на които може да се спи. Камина на дърва ще осигури топлина и уют на цялата компания. На трапезарната маса могат удобно да се хранят 4-6 човека, ако са повече, има две места на вътрешната тераса или да се ползва и масата пред диваните. Кухненският бокс е по-малък от този на първия етаж, но може да се сготви каквото ви е необходимо. Има вградена печка, керамични котлони и хладилник.

Отопление
В две от стаите има малки маслени радиатори, а в баните кварцови печки. Коридорите не се отопляват. Холовете и три от стаите се отопляват на дърва. Това означава, че сутрин температурите са по-ниски и със ставането е необходимо да се запали камина или направо да се ходи на ски. Камините са проектирани така, че да се достигне температура над 25 градуса в отопляемата площ, дори когато навън е минус 20 градуса.

Магазини
Най-близкият магазин е на около 200 метра от къщите, в края на селото. Има всички основни продукти като хляб, яйца, масло, боб и леща, олио, безалкохолни напитки, захарни изделия, млечни продукти и т.н., но няма да намерите месо и голямо ранообразие от колбаси.

Изхранване и ресторанти
Ако не желаете да готвите, има няколко ресторанта в селото, което е на 200 метра през ливадите или 500 метра по шосето. Храната е добра и цените са много добри.

Поръчка на био храни
При резервацията може да заявите био храни екологично чисти и отгледани от хората от селото с много труд и любов, които да ви чакат в хладилника на къщата при пристигането.

Забележителности
Къщите са разположени така в планината до гората, че може да се насладите на усамотението, но в същото време само след два завоя да бъдете на главния път Велинград - Банско. И лято и зима близките дестинации и забележителности са толкова много, че със сигурност не може да ги обиколите за една две седмици. Ски, спа, минерални басейни, вр. Вихрен, вр. Мусала, трасета за офроуд и колоездене, рафтинг, голф, дълги пещери, риболов, язовири, древни градове и крепости - всичко е наблизо.
Контакти
Адрес: обл. Благоевград, с. Краище
Телефон: +359877902877
E-mail: kolibi@abv.bg
Фирмен сайт: http://sbss.bg/kolibi/
Facebook страница: https://www.facebook.com/lambievi.kolibi/

Направи запитване

Изпрати