Меню

Къща Стара Македония - село Гостун

585
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
Къща за гости Стара Македoния се намира в село Гостун, на 23 км от Банско, между склоновете на Родопите и с просторна гледка към Пирин. Къщата е построена в периода 1900-1912 г. от поп Серафим, който по това време е бил председател на ВМРО. Това обяснява бойниците и комшулъците на къщата. Годината на Освобождението е издълбана на два камъка, за да се помни от поколенията.

Местата за настаняване са за 17 гости. Къщата разполага със 6 двойни стаи и 1 стая за 5 човека, обзаведени с масивни старинни мебели от чамово дърво, които създават неповторима атмосфера и усещане за местните традиции. Всички стаи са добре отоплени с радиатори и всяка от тях има собствен санитарен възел.

Освен това, Стара Македония разполага с 2 механи с музикална уредба, оборудвана кухня, две камини, барбекю, голям чардак и невероятна гледка. Механата е на два етажа по 25 човека на етаж с камини. Разполага с готварска печка с 4 котлона и фурна, хладилник с фризер и изба с течаща постоянно изворна вода. В избата можете да опитате различни видове традиционни алкохолни напитки срещу заплащане, а зимната градина ще допълни Вашия релакс.

Населението на селото се брои на пръсти, но там няма да се почуствате сами. Хора идват, носят храна, настроение и истории за минали времена, като по съседски. Ще имате възможност да опитате домашно приготвени, биологично чисти хранителни продукти, каквито няма да намерите в супермаркетите. Можете да закупите яйца, вино, месо, млечни продукти и други вкусотии, приготвени от местните хора.
На 20 минути с кола се намират ски курортите Банско и Добринище, а на около 2 часа път - Кавала, Гърция. 
Къщата е перфектна за почивки, отдих, семейни празници, приятелски събирания, както и мероприятия като тиймбилдинг. Подготви ли сме разнообразни програми ,за да направим вашия Тийм билдинг пълноценен и незабравим.

Чергите са от чеизите на бабите в Гостун. Можете както да им се насладите, така и да си купите.
Контакти
Адрес: обл. Благоевград, с. Гостун
Телефон: +359899197759
Фирмен сайт: https://www.gostun.com/
Facebook страница: https://www.facebook.com/gostunkashta/

Направи запитване

Изпрати