Меню

Къща за гости ОставаМе - с. Ъглен

1390
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю

Къща за гости ОставаМе разполага се намира в село Ъглен и предлага две къщи за настаняване – зимна и лятна. На територията на имота има също 2 бара с гледка към реката и лятна кухня, огнище и барбекю, каравана с две спални, батут диаметър 3.5 м, хамаци и др. Мястото има също зеленчукова и билкова градини и овощни дръвчета.
 

Настаняване
В къща за гости ОставаМе има следните места за нощувки:
Основна сграда разполага с таван тип туристическа спалня с баня и 10 до 12 легла. Има Пионерска стая с 6 легла – едно двуетажно и 4 подвижни легла, както и Синя спалня за двама, при необходимост с 3-то подвижно легло.
Лятна къща разполага със стая със спалня и две единични легла, тераса с бар и 2 единични легла на открито. Има и каравана с две спални.

Къщата се отоплява с котле на дърва и въглища и камина на първия етаж.

С помощта на приятели и доброволци се планира да се довърши изграждането на още една външна баня с тоалетна, сцена за музикални и други събития, стая с 4 легла в лятната сграда, детски кът край реката и други съоръжения за общо ползване от местното население и гостите на селото.

Храна
Могат да се закупят продукти и има условие за самостоятелно готвене. Има възможност да се поръча храна, а може и да се сподели вегетарианската храна, която се приготвя в ОставаМе.
В селото има 5 хранителни магазина и месокомбинат, както и множество възможности за спазаряване на хранителни продукти директно от дворовете на местните хора, за което домакините с удоволствие ще съдействат.

Всички тук обичат животните и на територията на ОставаМе пребивават ламата Диди, камерунска мини коза Госпожа, семейство мини виетнамски прасета, овцата Ози, патицата Дъга, кучетата Лорд, Барта и Богдана, една бяла котка.
Домашните любимци на гостите също са добре дошли, ако са социални и дружелюбни и нямат проблем да спят на открито в двора. Спалните помещения в къщата са зона, в която животни не се допускат.

В ОставаМе се насърчава и спомага организирането на събития, които са свързани със себеизграждане, творчество, култура, устойчив начин на живот и опазване на околната среда. Домакините предоставят част или цялото пространство и предлагат съдействие при организацията на обществени и частни събития.

ОставаМе съществува и продължава да се развива благодарение на членски внос, даренията, които гостите оставят за ползваните услуги по време на престоя си и доброволния труд за развитието на общото пространство. Всяка сума се използва за мястото, целите и каузите на сдружението. Средствата от детските лагери се разпределят по предложения и приоритети на децата в клуба.

Контакти
Адрес: обл. Ловеч, с. Ъглен ул. "Христо Ботев" №38
Телефон: +359879559490
Facebook страница: https://www.facebook.com/ostava.me/