Меню

Къща за гости Доркос - село Дорково

1409
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
Къща "Доркос" се намира в с. Дорково, на 15 км от Велинград, и разполага с леглова база от 14 места. Селото е разположено на двата бряга на река Мътница и е заобиколено от красивите горски масиви на Родопите.
Къщата е триетажна и предлага 14 места за настаняване, разпределени в 6 самостоятелни спални - 4 двойни, 2 тройни стаи. Санитарните възли са два. Стаите са оборудвани с телевизор, интернет, а тези на третия етаж разполагат с обща тераса, от която се открива прекрасна панорамна гледка. Гостите могат да се възползват от напълно оборудваната кухня и голяма битова механа за 15 човека с камина.

В двора има барбекю и детски кът. Налични са места за паркиране на автомобили.

Само на 20 м от къщата се намира местният магазин за хранителни стоки. В непосредствена близост също така има и ресторант. 

Когато посетите община Ракитово и по-специално село Дорково с неговите две туристически атракции (плиоценския парк и средновековната крепост Цепина), ще се убедите, че има места в България, където нещата се случват, и то както трябва. Дорково придобива известност като място, където са открити останки от множество животински видове, типични за плиоценския период. Кои по-точно - можете да разберете на място.

Крепостта Цепина се намира на едноименния връх Цепина (1136 m), тя е важна отбранителна точка през средните векове - ту в пределите на България, ту във Византия. Най-забележителното нещо на самата крепост е панорамната гледка, която се разкрива към Родопите и Рила.

Елате ни на гости!
Контакти
Адрес: обл. Пазарджик, с. Дорково
Телефон: 098 886 1222

Направи запитване

Изпрати