Меню

Къща за гости Дешка - село Горно Драглище

1562
Удобства
  • Паркинг
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
Къща за гости Дешка се намира в с. Горно Драглище, на 10 км от ски курорта Банско и на 5 км от с. Добърско, където се намира църквата Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат - национален паметник на културата. Селото се намира в Южна Рила и всеки може да се докосне до девствената природа на красивата българска планина Рила. На 15 км се намира паркът за танцуващи мечки в гр. Белица. Тук ще се докоснете до бита и културата на нашите предци. Къщата разполага с 3 двойни стаи и 2 тройни с общ капацитет от 14 места. Къщата разполага и с две механи, зимна градина, битова стая, където всеки може да си изтъче сувенир, както и да си изработи традиционното за селото пуше, а също така имаме и лятна градина с беседка. Къща за гости Дешка на своите клиенти Wi-Fi интернет.

Храна
Дешка има особено отношение към храната – трябва да се приготви с продукти гледани в техния двор или при роднини и съселяни.

Атракции
Колкото и свободно време да имате трудно ще се наситите на най-различни занимания, за които домакините са помислили - приготвяне на чумлек, шупла, суи чушчи, сушен зелен фасул, боб „пратар” (расте на пръти), бурек под вещото ръководство на Дешка; посвещаване в местните занаяти тъкане на „разбой” (стан), предене на хурка, плетене на пет куки; вечерни разкази за народни поверия, традиции и разбира се танцуване на „оро”.
 
Контакти
Адрес: обл. Благоевград, с. Горно Драглище ул. "Първа" №46
Телефон: +359 886 436 708
Фирмен сайт: https://kashtadeshka.com/

Направи запитване

Изпрати