Меню

Каменната къща - с. Калейца

2714
Удобства
  • Паркинг
  • Барбекю
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Климатик
  • Басейн

Каменната къща е малък комплекс от много артистични къщи за гости в Троянския Балкан, които се намират в с. Калейца. Само тук може да се насладите на ръчно изработени от екологични материали, предимно дърво и камък, дивани и спални от цилиндрични дървени трупи, светещи маси от листа, дървени мивки, каменни тавани и още много чудеса, проектирани и изработени от собственика на къщата Найден Стоянов.

Къщите разполагат с база за 20 души със самостоятелни санитарни възли. Всяка стая е с телевизор, спално бельо и хавлии. Първият етаж на Каменната къща е стая от 45 кв. м. в Еко Арт стил и е много подходяща за големи групи хора. На втория етаж е разположен голям хол с кухня и 2 спални с баня и тоалетна с вана. Зимният сезон е топло, а лятото - прохладно.

Дворът е с големина 1 декар и предлага паркинг за 3 коли, барбекю с навес за 35 души, aсмалък с висящо легло, катерушки и люлки за малките, волейболно игрище, баскетболен кош, маса за тенис за по-големите. Летният сезон на Ваше разположение е Веселият басейн с изворна вода и с размери 3 х 2,5 х 1,2 м дълбочина, с шезлонги и чадъри. Дворът граничи с вековна гора, озеленен и добре поддържан.

Най-новото попълнение е Еко-Арт Хобит къщурката. Тя се намира в самия двор на Каменната Къща, в непосредствена близост до вековна гора. Къщата е с площ 35 кв.м. и е със 100% екологичен покрив с естествена тревна покривка. Прозорците са кръгли и изработени от колелета на каруца, като има и голям панорамен прозорец, който открива прекрасна гледка към вековна гора. Леглата са от цилиндрични дървени трупи, 3 на брой, спалня, легло персон и половина и единично легло на втори етаж. Банята ще ви впечатли с дървена мивка и под от масивна дървесина. Осветителните тела са от корени на лоза и придават един изключително артистичен характер на къщурката. Масите и столовете също са от масивна дървесина. Тук ще видите единствените в България кръгли прозорци от колела на каруца. Верандата на къщата включва дървена мивка с плот с керамичен котлон, маса със столове и люлеещ се стол. Поради отдалечеността си от главния път е изключително тихо и спокойно място.

Контакти
Адрес: обл. Ловеч, с. Калейца
Телефон: +359886001498
Facebook страница: https://www.facebook.com/KamennataKushta/

Направи запитване

Изпрати