Меню

Вила Червен - гр. Тетевен

1117
Удобства
  • Паркинг
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
Вила Червен се намира на 2.5 км от град Тетевен във Васильовска Планина - Предбалкан. Местността се нарича Конски Дол, между долината на вр. Червен и вр. Кон. Вила Червен или “Базата за риболовен туризъм и развъждане за риба” е открита официално през Април 2007 г. и развъжда риба - американска и балканска пъстърва от 1993 г. Къщата за гости разполага с 10 стаи, ресторант с три звезди, зала и сауна. Риболовът на пъстърва е целогодишно.
 
Вила Червен е с капацитет 20 човека. Ресторантът и барът заедно с терасите може да поеме около 70 човека. Апартаментът, студиото и осемте стаи са със спални, с включена закуска и са на разположение за преспиване на малки групи и семейства. Всяка стая е обзаведена със санитарен възел, сателитна телевизия, хладилник, безжичен интернет. Ресторантът предлага богат избор на рибни ястия, деликатеси и местни специалитети. Сауната се включва 30 мин преди желания от гостите час. Базата разполага с пречиствателна станция 1-ва категория, както и с високо напрежение с резервен генератор за ток. Сутеренът предлага възможност за тийм билдинг и конферентна зала.
 
Забележителности и атракции
Посетителите биха могли да се разходят до Местността Конски Дол пеша (30-40 мин) или да бъдат посрещани и транспортирани до базата. Пътят е проходим за всякакви коли, но препоръчваме по-високи или 4х4 през зимата.
 
Тетевенският район е много богат на уникални природни забележителности. Голямо разнообразие от над 600 вида цветя се срещат в резервата Царичина, някои включени в Червената Книга на България, Националният Парк Централен Балкан.
 
Еко Туристически пътеки водят до съседните резервати Боатин и Козя Стена. Хижите Георги Бенковски , Ехо и Вежен оперират в района. Защитената местност Черният Рът (с. Рибарица, Васильовската планина) е истински рай за орнитолозите, където могат да се наблюдават защитени видове птици и диви животни. Еко Пътеките около Тетевен и маркираните пътеки предлагат разходки из девствени местности, а гледката от връх Червен е като птичи поглед над района и цялата долината на град Тетевен, чиято обиколка с качване на билото е около 3.5 часа за група между 2 и 5 човека.
Контакти
Адрес: обл. Ловеч, гр. Тетевен Местност Конски Дол
Телефон: 0888 340 172
Фирмен сайт: https://www.villacherven.com/

Направи запитване

Изпрати