Меню

Био Хотел Моравско село, ферма и ресторант - гр. Разлог

1321
Удобства
  • Паркинг
  • Сателитна телевизия
  • Wi-Fi
  • Ресторант
Комплекс "Моравско село" е създаден през 2005 г., когато био и еко не са масово използвани думи, а да си произвеждаш храната сам се счита за доста самотно занимание. На площ от 15 декара, на 1100 метра надморска височина в Пирин планина, тук е създаден един от първите комплекси за гости, насочен към биологично производство, устойчиво земеделие и природосъобразен начин на живот. От тогава до днес не спираме да полагаме усилия да се развиваме, да облагородяваме пространството около нас, без да му вредим и без да променяме неговата същност.

Хотелската част разполага с 6 уникални двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, 6 красиви двустайни апартамента и едно таванско ателие със спираща дъха гледка.

Ферма
Животът във фермата ни научи да се сливаме и да бъдем част от заобикалящата ни среда. Създадохме собствени източници за екологично и устойчиво снабдяване с топлина и електричество; затворихме цикъла на приготвяне на храна; растителната защита срещу болести и неприятели в нашата градина щади пчелите и дивата природа и насърчаваме нашите гости да пътуват с обществен транспорт. Живеем екологично, не защото е тенденция и вярваме, че устойчивостта трябва да бъде ежедневие, да е забележима на всички нива!

Фокус върху хората
Да бъдеш устойчив не означава само да произвеждаш екологично чиста енергия и да предлагаш местна храна. Означава също да имаш отговорно отношение към местната общност и към служителите си. Затова в работата ни ние отделяме специално внимание на местната култура и обичаи, стремим се да съдействаме за подобряване качеството на живот на местните хора и предлагаме на служителите си привлекателна работна среда. Вярваме, че те са най-важният ни ресурс и се отнасяме към тях справедливо.

Нулев отпадък
Да наложим нашата „zero waste“ концепция е голямо предизвикателство, но целият ни екип вярва във въздействието ѝ и участва съзнателно в налагането на полезните ѝ практики. Отдавна казахме „не“ на пластмасата за еднократна употреба – сервираме изворна вода само в стъклени кани. Ограничихме и максимално използваме остатъците от храна, като ги преработваме ефективно във фермата ни. Оптимизирахме употребата на козметика и препарати в комплекса. Нулевият отпадък е преди всичко въпрос на мислене!

Детска зона във фермата
Любимото място на децата в нашата ферма разполага с люлки, пързалки, хамаци, но и с просторни отворени пространства за игри. Тук всяко кътче може да те срещне с интересно ново растение или с нов приятел от света на животните.

Панорамна алея Стъпалата
Алеята ще Ви отведе до най-високата точка в местността, а именно емблематичният за град Разлог хълм Голак. Изкачете се на 12-метровата кула на върха на хълма и от там ще ви се открие прекрасна гладка към града и планините.

Хижа Яворов
Хижа „Яворов“ е разположена в близост до най-обширния алпийски карстов район в Пирин планина. В околностите на хижата има множество планински забележителности, тя е популярната начална точка в маршрута за обхождане на главното било на Северния Пирински дял.
 
Контакти
Адрес: обл. Благоевград, гр. Разлог Бойков рид
Телефон: 087 743 3333
Фирмен сайт: https://eco-hotel.bg/
Facebook страница: https://www.facebook.com/MoravskoSelo/

Направи запитване

Изпрати