Меню

Зърнените пратки от украинските пристанища на Азовско море могат да паднат

29.11.2018 г.
1591
Зърнените пратки от украинските пристанища на Азовско море могат да паднат, ако Русия предприеме по-агресивни действия, въпреки че въздействието ще бъде ограничено, заяви украинският земеделски министър Максим Мартиниук във вторник.

Той каза също така, че цените на товарните и застрахователните компании могат да се повишат, но не и в краткосрочен план. Кризата в черноморския регион на Украйна индиректно може да повлияе върху цените на зърното. Ако ситуацията се усложни, експортните сделки с карго пратки чрез кораби от българските и румънски пристанища, могат да накарат търговците да потърсят леко повишение в цените на зърното.

В началото на седмицата Русия залови три украински военноморски кораба, които нарушиха териториалните и води, подтиквайки президента на Украйна Петро Порошенко да каже, че сега има "изключително сериозна" заплаха за руско нашествие в страната. Някои анализатори определиха акцията като част от предизборната програма на украинския президент. В същото време Русия заяви, че няма да допусне провокации.