Меню

За акцията на БАБХ във фермата на Ани: Господи покажи им Правдата!

23.01.2019 г.
9271

На кого пречи Ани от Болярово? Защо войната срещу нея и фамилното фермерство продължава? Това лична война на засегнатите високопоставените представители на МЗХ и БАБХ ли е или е война срещу хранителния суверенитет на една голяма част от хората в Югоизточна България?

Защо колегите на Ани оттеглиха подкрепата си от нея и я оставиха да се бори сама за стадото си? Някой им размаха пръст, че и с тях може да се случи същото ли? Ня#КОЙ ги заплаши?...

Къде са мъжете овчари, фермери, които се борят за поминъка си?

Задавам си тези въпроси, след като стана ясно, че пресата върху Ани тихомълком става все по-силна с новата заповед на БАБХ (Българската агенция по безопасност на храните) от 21 януари 2019 г.,  според която всички овце и новородени агнета във фермата на Ана и Тодор Петрови в Болярово трябва да бъдат избити.

Ани е категорична, че шест месеца след констатираните съмнителни проби за чума по дребните преживни животни, няма смъртни случаи и не само това, стадото и се е увеличило със 70 агнета.

Случаите на зарази по животните са агротероризъм срещу България

В заповедта се нарежда „принудително убиване по хуманен начин и обезвреждане на всички дребни преживни животни“, които са без официална идентификация, както и тези, които са показали положителни резултати за чума. За останалите дребни преживни животни във фермата БАБХ разпорежда „санитарно клане“. Сред тях са и новородените агънца във фермата.

Питам се, #КОЙ специалист ще разпореди клане в разгара на агнилната кампания във фермата и раждат ли чумави овце агнета?

След като миналото лято БАБХ изби хиляди овце и кози в Странджа с твърдението, че там за пръв път у нас и в Европейския съюз е открита болестта чума по дребните преживни животни, Ана и Тодор Петрови от Болярово,бяха единствените, които се опълчиха и не пуснаха ветеринарите да избият животните и не само. Ани многократно разобличаваше действията на ветеринарите и техните действия по вземането на пробите, резултатите и т.н.

И както става у нас - всяко чудо за три дни, “медиите” напуснаха фермата, обществото забрави за Ани, но нейната борба не спря. Няколко пъти БАБХ се опитва да влезе във фермата, но неуспешно. Междувременно Ана Петрова заведе дело пред Административния съд в Ямбол срещу действията на БАБХ. Поредното заседание е насрочено за днес, 23 януари 2019 г.

Случайно ли е, че на същата дата БАБХ ще даде пресконференция за чумата по дребните преживни животни и други болести по животните у нас?

Освен всичко останало, фермерката получава уведомление, че фермата е заличена. но защо тогава издава в последствие заповед за заличаване на животните в заличено стопанство?

В борбата на Ани за стопанството и истината застава известният адвокат Владимир Шейтанов. Той е известен български юрист и дипломат, пръв защитник на медиците ни в Либия. По думите на адвокат Шейтанов, БАБХ не може да докаже мотивите си за избиването на 4500 животни от миналото лято насам.

„Обърнали сме се към Европейската комисия и ветеринарните власти в други държави, изпратили сме кръвни проби за изследване в чужбина. Българските власти следват политическата линия, зададена от БАБХ, и не съдят по справедливост, не разкриват и не заличават грешките на агенцията“, коментира адв. Шейтанов.

Днес пред Административния съд в Ямбол той ще поиска делото на Ани Петрова да бъде спряно, докато случаят не се изясни изцяло от Главна прокуратура или докато не пристигнат резултатите от новите проби за чума от чужбина. Юристът изтъкна, че „в момента се решава въпросът за хранителния суверенитет на една голяма част от хората в Югоизточна България“.

И пак питам:

  • Къде са фермерите, борещи се за поминъка, които да застанат до Ани?
  • Къде са браншовите организации или за едно стопанство, няма смисъл да си развалят “приказката” с министерството
  • Къде са медиите? Защо Ани вече не е интерсна, Шоуто свърши, нали?
  • Къде са хората от Болярово? Страхът е по-голям от смелостта, да застанеш и се бориш за Истината?
  • Къде са правозащитните организации? Те май имат други животни да защитават в момента и фермерката вече дълго време се е оправяла сама, така че ще се справи и без тях?

 

Има и още нещо, което всички, които сме загрижени с този случаи и сме отговорни за развитието на българските села и искаме преди всичко Истината, има нещо, което можем да направим:

С мисъл насочена към управляващите в БАБХ и МЗХГ, изобщо към всеки, ангажиран пряко или косвено със случая, всеки ден в 12.00ч. и всяка вечер в 22.00ч.:

" ГОСПОДИ, ПОКАЖИ ИМ ПРАВДАТА! "

Нищо повече, само това, с дълбоко чувство, без никаква омраза, даже с любов:

ГОСПОДИ, ПОКАЖИ ИМ ПРАВДАТА!

Един е, Който гледа, свидетел е на всичко, знае от вътре всичко, дори тайните неща, Един е, който раздава Правдата. Не сме ние, затова:

"Даваме в ръцете Ти Господи, всички отговорни по случая с умишленото и целенасочено избиване на животните в Странджа.

Ти се справи с тях! Ти действай! Според както е Твоята воля, имаме Ти пълно доверие. Ние сме слаби, Ти си Могъщ, Ти се справи и раздай Правдата"

 

автор: Таня Борисова / Selo.BG


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете