Меню

Водици е нощта на чудотворството с Мълчана вода

Нощта на чудотворството с Мълчаната вода е обред, който е наследил древните мистерии, основани на връзката ни с космоса. Вече и доказано, че водата чува, приема и помни и предава в настоящето.

Нашите предци са знаели това много добре, без да са им били нужни доказателства и изследвания и са спазвали обичая “Водици” всяка година.

Какво повелява традицията?

На 5 ти срещу 6 ти януари, небето се отваря за вашите най-съкровенни желания. Привечер оставете съд с чиста вода да преспи под звездите и да зареди водата. Хванете съда с две ръце, така че да се получи безкраен овал – между водата и Вашето сърце и душа и мислено се свържете с водата. В полунощ я навестете, концентрирайте се и изречете най-съкровеното си желание. Тя ще го поеме и излъчи в пространството!

На сутринта отидете първо при водата, измийте си лицето с нея, като отправите своята молитва, след което отпийте от вашата мълчана вода, така ще затворите кръговрата на наричането. Внесете останалата вода в дома си, наръсете го за здраве, а останалата вода изпийте или полейте любимото си цвете.

Заради чудодейното си пречистване и насищане с нова сила, на следващия ден – 6 януари е отреден за мъжките тайнства – младите мъже се хвърлят в реката за здраве и сила. Дори мъжки отрочета до годинка тогава ги къпят в тази студена вода, за да се закалят и укрепнат като мъже, за да са готови да защитават род и родина.

 


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете