Меню

Училището в село Смилян отчита повече деца и реализирани проекти

30.11.2018 г.
2632

Училището в село Смилян отчита повече деца и реализирани проекти. Благодарение на Министерството на образованието и науката ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Смилян е получило средства в размер на 250 000 лв. През идната година, която е 100-тна юбилейна за училището, средствата ще бъдат вложени в училищни дейности, както и основно обновяване на училищната база. Проучванията за следващите 7 години, които са извършени от училището показват растеж в раждаемостта в селото и региона, което ще доведе до повече ученици, започващи училище на село.

Учители, ученици и родители изразиха благодарността си на срещата с министъра на образованието Красимир Вълчев, която се проведе наскоро. В книгата, която изработиха специално за него, младите учители от село Смилян изявиха всеобщата признателност за всички инициативи, които МОН предприема във връзка с училищната дейност. С предоставената финансова помощ се извършват множество ремонтни дейности, които превръщат учебната сграда в една привлекателна и мотивираща среда за усвояване на знания. Министърът получи и специална покана за тържественото честване на 100-годишния юбилей.

Проект “Твоят час” е една от най-мащабните програми на Министерството на образованието, която даде принос за развитието на училището. Дейностите, към които е насочен проектът са свързани с чуждоезиково обучение, спортните изяви и творческите заложби на учениците. Друг реализиран проект е “По-добро бъдеще чрез включващо образование”, чиято цел е подпомагане на децата от по-уязвимите етнически групи. Дейностите по проектите насърчават провеждането на общи изяви, които сближават децата и връщат доверието на техните родители в образователната система. Учителите ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се гордеят и с това, че голяма част от техните възпитаници продължават своето обучение след завършване на основното си образование.

Не на последно място повод за радост е класирането на училището по проект, наречен „Музеите като образователна среда“. С атрактивните си идеи и разнообразни игри учителите пробуждат у децата интерес към родното образование и култура, възпитават у тях чувство на гордост и ги учат да извличат полза от културните ценности, съхранявани в музея.

Благодарение на талантливите деца и ентусиазираният екип от преподаватели, училището се радва на много успехи и реализирани инициативи.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете