Меню

Собственици на обекти за селски туризъм очакват стабилен летен сезон 2019

07.05.2019 г.
2862

Собственици на обекти за селски туризъм очакват стабилен сезон през лятото на 2019-а, като според информация подадена към Асоциация на българските села тази година не се очаква поскъпване на цените за настаняване.

Най-силен се очаква да бъде туристическият поток към утвърдените дестинации за селски туризъм в региона на Еленския Балкан, Априлци, Троян, Родопите, както и в селата, до които има исторически и природни атракции. 

Средната цена за нощувка на човек за летния сезон ще е в диапазона 25-30 лв./ден, а за обектите с басейн 32-40 лв./ден. В къщите за гости, където се предлагат и спа услуги, цената скача до средни нива в диапазона 75-80 лв./нощувка.

Средната цена за наем на цяла къща на село без басейн през това лято се очертава в дипазона 100-120 лв./ден, а с басейн и повече удобства - 230-250 лв.ден. При наемът на цяла къща за селски туризъм с допълнителни СПА екстри, като джакузи, сауна, парна баня, средната прогнозна цена за летния сезона на 2019 е в диапазона 380-450лв./ден. (обикновено за настаняване на 2-3 семейства с деца.

Туристите все повече предпочитат резервации в села, където се предлага активна почивка - вело-турове, фото-лов, пешеходни маршрути до природни, исторически и религиозни забележителности, както и посещение на биологични стопанства и фамилни ферми, в които се практикува чисто и екологично земеделие.

 


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете