Търсене

Slow Food България започва нов проект за опазване на генетичните и растителни ресурси

10.12.2019 г.
743
"Еко-общество чрез храна: лични избори срещу климатичните промени" - под това мото започва нов проект на Slow Food в България. Целта му е да се повиши ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и адаптацията към климатичните промени чрез обединение и разширяване на мрежата от партньори на Slow Food в България, които съхраняват, споделят и развиват еко-устойчиви растителни ресурси и свързаното с тях знание като се привлекат млади хора, особено от и към необлагодетелствани райони със запазено биоразнообразие.   Проектът предвижда разширяване и укрепване на мрежата от общности на Slow Food в България – пазители на генетичните и растителни ресурси; изграждане на партньорства с научно-изследователски институти от БАН и Селскостопанската академия; създаване на информационен портал “Български вкусове”; организиране на...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете