Меню

Селския туризъм може да бъде стимулиран от историческите дестинации

21.11.2018 г.
3471

Развитието на историческият туризъм в България като национална концепция, може да доведе до сериозно увеличение на заетостта на обектите за настаняване в селата. Изборът за настаняване в селски туризъм - къщи за гости и хотели от страна на туристи, които посещават исторически забележителности е възможност, която следва да се използва пълноценно, предвид изключително богатото историческо, природно и културно наследство на България.

По тази тема, преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че министерството има намерение да отправи предложение към Световната организация по туризъм (СОТ) за създаване на световна дестинация „Древни цивилизации”.  Ангелкова посочи: "Ще отправим послание към регионите с древни култури за присъединяване към идеята за подобна дестинация, която ще е отворена за много участници. Министър Ангелкова уточни, че добро начало за реализацията на тази идея е включването на обекти, които са в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО."

Макар да не се изучава в учебниците по история, България има запазена безценна историческа връзка, показваща по безспорен начин нишката от древната цивилизация на Атлантида, през Египетската цивилизация, древните траки и постепенно от ранното християнство, през богомилите и до днес. Свързаните с тази историческа нишка факти, артефакти и забележителности трябва да се изучават. Всички те, могат да бъдат и добър стимул за развитието на качествен селски туризъм - с индивидуални, семейни и групови пътувания и настанявания.

Вижте повече във видео клиповете по темата:

 

 


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете