Меню

Селата в Сливенско подобряват средата на сигурност с мобилни екипи и видеонаблюдение

16.11.2018 г.
1967

Селата в Сливенско подобряват средата на сигурност с мобилни екипи и видеонаблюдение. Това е изключително важно, за да се запазят темповете на развитие на земеделието в региона на Сливен. През последните 5 години се засили интересът на все повече земеделци към възобновяване на овощни градини и инвестиции в агро сектора, като средата на сигурност е важен фактор, от който зависи устойчивостта на всяка инвестиция на село.

Взаимодействието между местната власт и ОДМВР – Сливен бяха обсъдени с кметове на села от региона на Сливен и кметът на Сливен Стефан Радев, директорът на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началници на полицейски участъци. 

Един от акцентите в разговора бе дейността и резултатите от последното шестмесечие от работата на създадените мобилни екипи за охрана в селата, сформирани по инициатива на ОДМВР – Сливен.

Кметовете на селата изразиха задоволството си от доброто взаимодействие и оказаната подкрепа от страна на районните инспектори. Бе поставен въпросът за нуждата от видеонаблюдение в някои от населените места, като превенция за справяне с битовата престъпност, особено в тъмната част на денонощието. Кметът Радев увери присъстващите, че ще продължава да се работи по програмата за разширяване обхвата и по-доброто качество на видеонаблюдението. „Хората трябва да са убедени, че сме загрижени и работим за обществения ред и тяхната сигурност“, подчерта кметът.

Началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов апелира кметовете да подават своевременно сигнали за лица, които представляват потенциална заплаха за обществения ред.

Беше засегната и темата за Механизма за задържане на децата в училище, който според някои от кметовете на села е трудно приложим и се нуждае от конкретни действия, за да бъде въведен успешно.

Като добра практика беше отчетена регистрацията на каруците, което е допринесло за тяхната разпознаваемост и възможност за санкции при нарушения. / източник : община Сливен


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете