Меню

Първи колеж по биодинамично земеделие ще подпомага фамилни стопанства в селата

28.11.2018 г.
7535

Първи по рода си колеж по биодинамично земеделие заработи в Дряново. Това е единственото учебно заведение по биодинамично земеделие не само в България, но и на Балканите. Основен фокус ще бъде върху преподаването на теория и практика на биодинамично земеделие, а колежът е лицензиран от Кросфийлдс институт - Великобритания, от където ще се издават  дипломите за завършване.

Студентите ще се обучават за различията между органичните и биодинамичните практики в селското стопанство, какви са международните стандарти в производството и преработката на храни, създадени от ДЕМЕТЕР (световна търговска марка за екохрана и земеделие), както и кои са биодинамичните препарати, как се приготвят и използват.

В учебния план е включено разработване на биодинамичен календар за работа във фермата, по модела от Мария Тун, а също и модул за това как да бъде създадена нова биодинамична ферма. През 2019 г. се очакват първите 100 студента като се предвижда всяка година броят им да се увеличава с 10 % до 2023 г. Колежът ще обучава студенти освен от България, а още от Гърция, Турция, Украйна, Молдова, Беларус. От колежа ще организират още зелено училище, семинари по биодинамично земеделие с известни лектори от цяла Европа.

Биодинамичното земеделие е алтернативна наука, с реално приложение, която е създадена от Д-р Рудолф Щайнер. То е част от Антропософската наука, която за първи път в историята на човечеството прави връзка между материалното и духовното, между видимото и невидимото, между планетата Земя и влиянието на Космоса.

За повече информация : college@mybiodynamics.eu

 


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете