Меню

Община Търговище ще инвестира 70 000 лева в благоустрояване на селата

07.06.2019 г.
1677

Община Търговище ще инвестира 70 000 лева в ремонти и благоустрояване в селата. Сумата е с 10 000 лв. повече в сравнение с предходната година и се отпуска на база подадени заявки от кметовете и кметските наместници, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. 


Към заявленията кметските съвети прилагат протоколи и решения, в които е записано какви са наложителните дейности. Сред тях са вътрешни ремонти и ремонти на покриви в сградите на кметствата, благоустрояване на инфраструктурата в населените места и други. 
31 села и квартал "Въбел" са заявили средства за вътрешни ремонти. Покривите на кметствата в селата Буховци, Здравец, Кралево, Момино ще бъдат ремонтирани. В Братово предвиждат ремонт на ритуалната зала. В Голямо Ново ще бъдат закупени охранителни камери, а в Давидово ще бъде възстановена оградата на парка.


Почти всички кметски съвети са заявили средства за хигиенни и благоустройствени дейности. Сред тях са косене на тревни площи, ремонт на тротоари и парково оборудване и други. 
За нарязване на дърва за нуждите на канцелариите и за консумативи за храсторези и косачки са определени 8 140 лв. ,уточняват от общинската управа.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете