Меню

Обектите за селски туризъм са резервирани на 95% за Коледа и Нова година

10.12.2018 г.
2588

Качествените обекти за селски туризъм и тази година отчитат пълна резервираност за Коледа и Нова година и дните около празниците, сочат актуални данни на Асоциация на българските села. Средната цена за настаняване е в диапазона 25-30% по-висока от регулярните цени, като двойна стая е средно 70-90лв., а помещения за настаняване с деца - 80-120 лв. Най-много се търсят обекти за настаняване в селата, където могат да се съберат до 3 семейства.

Най-предпочитаните региони за настаняване по време на коледните и новогодишни празници са тези в района на селата в региона на Еленския балкан, селата в региона на Троян и Тетевен, селата в региона на Родопите и Благоевградско, селата южно от Пловдив, в района на община Асеновград, региона на Смолян и др.

Търсят се къщи за гости с камина, както и села, които позволяват съчетанието на почивката с посещение на забележителности и със зимни спортове или друг тип активности - фотолов, конна езда, грънчарство и практикуване на традиционни занаяти. Все по-популярни са къщите за гости и хотели в селата, където има спа-услуги, джакузи и парна баня.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете