Меню

Новият лозаро-овощарски трактор Landini REX 4 с премиера на SIMA 2019

27.02.2019 г.
2445
От 24 до 28 февруари Париж е домакин на SIMA – международно изложение за земеделие и оборудване за селското стопанство, което се провежда през година.

Впечатляващата редица трактори Landini се предвожда от новите модели в специализираната серия REX 4, които имаха огромен успех на изложението EIMA 2018, където с варианта си в син металик и матови черни джанти Landini REX 4 получи одобрението и на публика, и на експерти като финалист в конкурса Трактор на Годината 2019 в категория „Най-добър Специализиран Трактор“. Наградата за Техническа Иновация от EIMA дойде заради иновативната Advanced Driving System (ADS) – система за по-висок комфорт на водачите, която улеснява управлението.

Тази иновативна хибридна система с помощта на най-новите технологии от механиката и роботиката улеснява маневрите както в междуредията или на полето, така и при транспорт. Прилага се иновативен принцип от автомобилната индустрия: воланът се втвърдява заедно с увеличаване на скоростта, а колелетата се връщат автоматично в централна позиция след обръщане в завой. ADS предлага връзка със сателитно насочване, запаметяване и контрол на позицията на колелетата при движение по наклонени терени и при обработки в междуредия и по този начин елиминира въздействието от неравния терен върху прецизността на кормилното управление. В допълнение, операторът може да управлява всички функции на машините от един-единствен терминал, като конфигурацията на монитора автоматично се настройва и променя спрямо използваните в момента функции.

Landini REX 4 се предлага в 6 модела версии F и S и 5 модела версии GT и V с мощности от 70 до 112 к.с. и утвърдени 2,9 литрови двигатели Deutz AG (с EGR & DOC система за изгорелите газове, без филтър за твърди частици и нужда от регенерация). Бутонът Engine Memo за запаметяване на стойностите на оборотите на двигателя е включен в стандартното оборудване и допълва с удобство при операциите, за които е нужно лесно да се зададат вече съхранените стойности.

Повече информация за Landini вижте в сайта на официалния вносител - Оптиком