Меню

Момчил Тасков оглави Националния съюз на зооинженерите в България

03.12.2018 г.
3402

Момчил Тасков, зооинженер и търговски мениджър на фирма Агритоп е новият председател на Националния съюз на Зооинженерите в България. Той бе избран за председател на (НСЗБ) по време на отчетното събрание на съюза, което се проведе на 30.11.2018 г. в Тракийски университет, гр. Стара Загора.

По време на общото събрание, на което бе избран новият председател, участниците дискутираха проблемите и перспективите в сектора. Присъстваха длъжностни лица, директорът на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, изпълнителни директори и представители на развъдни организации в България, преподаватели и служители – зооинженери от Аграрния факултет на Тракийски университет, представители на научни институти и др.


„Изключително горди сме, че Момчил Тасков огласи съюза на зооинженерите в България. Това показва, че богатият опит, който той натрупа за тези близо 15 г. във фирма Агритоп се вижда и е още една оценка за цялата фирма и работата ни в посока развитие на българското животновъдство. Зооинженерите имат ключова роля в това развитие и тази професия трябва да се популяризира и развива.“, съобщиха от Агритоп.

Новото ръководство бе поздравено от г-н Михаил Михайлов от НСГБ, който каза: "Поздрави за новия председател г-н Тасков. Нека и тук да работи така всеотдайно както и във фирма Агритоп. Направете така, че името зооинженер да се чува в цялата страна и хората да знаят какво правим."

Момчил Тасков е магистър Зооинженер по образование, роден през 1978 г., с повече от 15-годишен опит в животновъдния сектор. Има две следдипломни квалификации в САЩ и над 15 обучения в Германия, Австрия, Белгия, Румъния и др.