Търсене

Акрамет предлага пакет Есенна грижа за силен старт на есенната кампания

01.09.2020 г.
8523
Акрамет предлага на земеделските стопани специално разработения пакет "Есенна грижа". Целта е да се даде силен старт на есенната кампания при възможно най-добрите условия за покупка по време на промоционалния период.
 
Ивелин Желязков, създател на Акрамет и управител на Научно-изследователския център за земеделие Плантис представи най-важните акценти в кампанията:
 
Пакетът  "Есенна грижа" е един своеобразен реверанс и изразена съпричастност към пострадалите от сушата земеделски стопани. С него искаме да подпомогнем земеделците да успеят да стартират успешно новия сезон, като се вземат предвид поуките от изминалия. Време е сериозно да подходим към изменението на климата и приспособяването на зърнопроизводството към тези изменения ще бъде много важен фактор за успешно земеделие от тук нататък. Време е да се вслушваме в нуждите на растенията, които в такива условия стават още по-осезаеми. Земеделците не трябва да забравят, че растенията са тяхната стока и тяхната печалба. Каквото им дадат, това и ще получат. 
 
Какво включва Пакет "Есенна грижа" за есенници?
 

Акрамет Семмакс + Акрамет Класик
 
Предсеитбено стимулиране на семена с Акрамет Семмакс: доза - 3-4 литра на тон семена.
 
Съдържание: Основни, второстепенни и микроелементи, 5 ултрамикроелемента, 4 витамина, аминокиселини, стимулатори на сухоустойчивост и прилепител-омокрител за засилване на ефекта на обеззаразяването.
 
Ефекти: Подобряване на обеззаразяването, засилване на имунитета от самото начало, дружно поникване, висока кълняема енергия, засилване на развитието на кореновата система и възела на братене.
 
Вегетационно третиране с имуномодулатора Акрамет Класик - фаза - 3-4-ти лист или начало на братене в края на ноември-до средата на декември: - доза 300 г/дка
 
Съдържание: Основни, второстепенни, микроелементи, 4 ултрамикроелемента, 6 витамина, аминокиселини, антивирусни агенти, антистресори, антипенител, прилепител-омокрител.
 
Ефекти: Допълване на хранителни елементи важни за развитието на кореновата система и възела на братене. Премахва издължаването на листата при силен превес на азота. Най-важното - лечебен ефект чрез растителния имунитет срещу основни заболявания при есенниците - брашнеста мана, септориоза по листата, кафява ръжда, коренови заболявания включително Паразитно полягане. Особено добър ефект има при посеви с много гниеща растителна маса и жълтеене.
 
Цена на пакета  "Есенна грижа"
 

Акрамет Семмакс - 3 лв./литър без ДДС, туби по 10 и 20 литра. (0,23- 0,30 лв./дка без ДДС)
Акрамет Класик - 6 лв./кг без ДДС, полипропиленови торби по 10 кг. (1,80 лв./дка без ДДС)
 
Защо е важно да приложим схемата и какво ни гарантира тя?
 
В нашия пакет “Есенна грижа” сме включили на първо място стимулацията на семената, обяснява Ивелин Желязков. Тя не е просто стимулация, а и превенция срещу неблагоприятни условия и почвени дефицити. Защо? Вследствие на непаленето на растителните остатъци, гниещата биомаса създава токсична среда за кореновата система, ангажира големи количества от ценния азот и не само него. Пикът на гниенето съвпада с активното братене - през месец декември, точно когато растенията имат най-голяма нужда от азот. Вследствие на сгъстения сеитбооборот на култури с близки изисквания към микроелементите, отсъствието на бобови култури, в орния слой дефицитът на ключови микроелементи: манган, мед, цинк, бор, вече е критичен, а на места някои от тези елементи не се хващат и от най-чувствителния метод за анализ. Това са елементи имащи основна роля в развитието и дейността на кореновата система и устойчивостта към заболявания. 
 
Не случайно в нашия Научно-изследователски и технологичен център по земеделие “Плантис” вече е практика при поява на заболявания в ранните фази на развитие - като брашнеста мана, септориоза и кафява ръжда - да назначаваме незабавно пълен и дори паралелен анализ почва-растение и да се предприема третиране с адаптиран състав на Акрамет Класик за неутрализиране на заболяванията и възстановяване на растенията. Тази малка доза азот подадена в края на ноември или началото на декември спасява растенията от дефицита, породен от гниенето, ускорява братенето и вкореняването и дава спокойствие до първото основно торене. Започна редуване на периоди с ниски температури и такива с високи 12-15 градуса, нехарактерни за зимата. През тези периоди растенията работят. Надземната част фотосинтезира и има нужда от азот, а кореновата система е при по-ниска температура и работи на ниски обороти. Ако растенията са в условия на азотен дефицит започва тази прословута реутилизация на азота, която е опасна. Растенията се самоизяждат. В момента, в който земеделецът забележи жълтеенето на първите листа, трябва да знае, че вече работи на загуба.Заяви Пакет “Есенна грижа” от Акрамет на телефон: 0885187153 или научи повече на akramet.bg 
 
 
© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 • пшеница
  27.08.2020 г.
  8999
  Грижата за посевите трябва да започва от самото начало - от семената
  Подценяването на есенния период в развитието на есенниците често води до значителни загуби на добив и много непредвидени разходи. Съвременните сортове имат реален потенциал от 1000-1600 кг/дка....
  Виж повече
 • пшеница
  28.03.2020 г.
  12128
  Българският листен тор Акрамет остава единствената цялостна имунотехнология на пазара
  На фона на огромното разнообразие на листни торове на пазара, българските листни торове Акрамет се утвърдиха в практиката като надеждни и качествени продукти с висок и устойчив ефект върху растителното...
  Виж повече