Във всички селски региони на България има социален живот, има надежда, има нови млади хора, на които се осигурява работа. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която присъства на жътвената церемония, организирана от Националната асоциация на зърнопроизводителите - НАЗ, част от традиционният вече проект „Хляб на мира“.

„Станаха толкова много години назад във времето, в които години на различни форуми и на различни поводи се виждаме със зърнопроизводителите и си говорим, че може би по-обществено активната част от производителите сме все едни и същи и с времето промените са много малко“, заяви Танева.

Министър Танева пожела напред във времето в сектора да има нови и по-млади лица, за да продължи успешното развитие на сектора. Тя поздрави производителите за обществената отговорност, която са показали с участието си в международния проект „Хляб на мира“.

Министър Танева пожела на младите хора да работят все така и заяви, че се радва за техните успехи и ефективното производство. Тя допълни, че се надява новата Обща селскостопанска политика (ОСП) да бъде по-добра за всички земеделски производители.

Министър Танева честити празника, като пожела успех на проекта. „Нека той да се разширява и на всички да показваме, че земеделието е обществено ангажирано като посланик на мира и добрата воля по света. Хубав празник“, каза още тя. 

Можете да споделите с приятели!