Меню

HL Topmix раздаде награди на фермерите с най-елитни животни (ВИДЕО)

18.10.2019 г.
113630
Под мотото “Среща на елита” се проведе петнадесетото юбилейно животновъдно изложение в Сливен. На изложението се представиха над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото биологичното разнообразие на страната ни и достиженията на селекцията в областта на говедовъдството, овцевъдството, козевъдството и коневъдството. Националното животновъдно изложение беше официално открито от министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и посетено лично от премиера Бойко Борисов.

Традиционен партньор на изложението и тази година бе HL-TopMix, един от водещите производители на фуражи и специализирани продукти за животновъдството. На техния щанд ни посрещна Габриела Стефанова, мениджър PR и реклама на компанията, която сподели впечатленията си относно тазгодишното изложение:

"Националното животновъдно изложение за поредна година се доказа с изключително добра организация. То е едно от най-големите събития, които се случват в нашата страна. Представят се елитните породи животни и ние като партньори на българските фермери сме тук и участваме. Нашите специалисти са на щанда. Посрещат фермерите, консултират ги и за нас е удоволствие да бъдем част от това изложение. Радваме се  също така ,че наши клиенти от Румъния, Турция и Гърция ни посетиха днес на щанда да обменим опит и да се видим."

По време на дефилето на най-елитните животни у нас, те бяха наградени и от партньорът на българските животновъди HL-TopMix.

"Дадохме награди на отличилите се животни - черношарена порода, симентал, българско родопско говедо и на още няколко категории овце и коне. Това са едни от най-елитните животни и за нас е чест, че работим с такива фермери. 
Не само HL-TopMix отличи най-добрите животни и ферми, а и компанията получи специално отличие от организацията на млекопроизводителите от Южна България - Сдружение “Фермерско мляко”. Екипът на HL-TopMix бе награден във връзка с подкрепата, която оказа на организаторите, като генерален партньор на изложението Фермер-Експо Раковски 2019 г."

В края на нашето посещение, разговаряме с Габриела Стефанова, какви са тенденциите в храненето на животните тази есен. Тя бе категорична, че те не следват тенденции, а се водят от прилагането на цялостни концепции за хранене съобразени с даденото стопанство:

"Нашият екип изготвя специално за всяка ферма индивидуална концепция за хранене - за говедовъдите, за овцевъдите, за всички въдства с които работим, ние подхождаме индивидуално и според условията в конкретната ферма и  концепцията е съобразена изцяло с индивидуалните нужди в даденото стопанство."