Меню

График за субсидии по СЕПП, мониторинг на земеделските земи и ОСП след 2020 (ВИДЕО)

22.02.2019 г.
6410
Вижте видео изказванията от откриването на Националната среща на земеделските производители, която се проведе за 7-а поредна година под инициативата на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ). Засегнати са темите за подпомагането в земеделието, проблемите с намирането на работна ръка за агро сектора, както и предстоящите промени в ОСП след 2020-а година.

Откриването на събитието бе направено от Ивайло Тодоров, Венцислав Върбанов, министър Румен Порожанов, Десислава Танева и Живко Живков.

На Седмата национална среща на земеделските производители изпълнителният директор на ДФЗ-РА Живко Живков обяви индикативния график за предстоящите оторизации по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2018, които ще бъдат извършени през 2019 година.Очакванията са основните плащания да бъдат през март.
Система за наблюдение и контрол ще замени настоящият начин за извършване на проверки на място.

Новата мониторингова система ще проследява наличието на земеделска дейност на 100% от декларираните площи. Това заяви изпълнителният директор на ДФЗ Живко Живков по време на Седмата Национална среща на земеделските производители в к.к. Златни пясъци. Системата за наблюдение ще използва няколкократни ежемесечни заснемания на площите от сателитната система на ЕК – Коперник, които държавите членки ще ползват безвъзмездно.