Търсене

EFSA: Няма доказателства, че храната е източник или път на предаване на коронавирус

11.03.2020 г.
488
Европейската агенция по безопасност на храните ( EFSA ) публикува становище, че  следи отблизо ситуацията с разпространението на коронавируса (COVID-19), което засяга голям брой страни по целия свят и понастоящем няма доказателства, че храната е вероятен източник или път на предаване на вируса. Главният учен от EFSA, Марта Хугас, заяви: „Опитът от предишни огнища на коронавируси , като SARS-CoV и MERS-CoV показват, че те не се предават чрез консумация на храна. В момента няма данни, които да подсказват, че коронавирусът е различен в това отношение". Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) съобщи, че макар животните в Китай да са вероятният източник на първоначалната инфекция, вирусът се разпространява от човек на човек - главно дихателни капчици, които хората кихат, кашлят или издишват. Учените и...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете