Меню

Децата в село Ясна поляна имат ново футболно игрище

14.11.2018 г.
2561

Децата в село Ясна поляна вече имат ново футболно игрище, а също и детска площадка. Съоръжението е инициатива и изцяло финансирано от Община Приморско. Това е едно от живите села в България и едно от най-бързо развиващите се села в област Бургас през последните няколко години. 

Спортната площадка бе открита с официална церемония от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов и кмета на село Ясна поляна Георги Георгиев. В ритуала по прерязването на лентата им помагаха млади футболни надежди от Футболен Клуб  „Ропотамо“.

В словото си д-р Димитър Германов наблегна на необходимостта от подкрепа на спорта и увери присъстващите на церемонията, че Община Приморско ще продължава да работи в тази посока, като тенденцията е такива игрища да има във всяко населено място от общината.

Най-нетърпеливи за откриване на игрището бяха децата на Ясна поляна, които проследяваха целия процес по неговото изграждане. На модерното съоръжение се състоя и първия футболен двубой, в който малките футболисти показаха завидни умения с топката. Освен новото игрище, село Ясна поляна може да се похвали и с нови детски съоръжения в двора на детската градина, осигурени по европейски проект.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете