Меню

Да подкрепим село Минерални бани в годишните награди за туризъм!

19.11.2018 г.
2158

Днес стартира кампанията „Минерални бани и приятели”  в подкрепа на Община Минерални бани в тазгодишната надпревара за Третите годишни награди, връчвани от Министерството на туризма. 

"Ние сме малка община като брой на хората, живеещи тук и сами трудно бихме се преборили в една такава мащабна надпревара. Именно затова разчитаме на подкрепата на нашите приятели от близо и далеч при онлайн гласуването.", заяви кметът на общината Мюмюн Искендер.

Село Минерални бани и регионът са едни от най-динамично развиващите села в България. Общината е номинирана в четири категории - Община на 2018 г. за балнео и спа, Община на 2018 г. за културно-исторически туризъм. "В тази битка ние излизаме с древния култов и светилищен комплекс „Град на Слънцето”, който е на наша територия и ние финасираме археологически проучвания вече трета година. Обектът вече е обявен за национален паметник на културата.", посочи още кмета на общината.

Третата номинация е за Туристическа атракция / обект, където община Минерални бани е представена от Терариума, който е най-добрия терариум на Балканския полуостров със специално построена сграда за тази цел. Четвъртата номинация, с която Минерални бани влиза в надпреварата е Фестивалът „С хоро на гроздобер” в категорията Духът на България.

Можете да подкрепите село Минерални бани като гласувате тук:

https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/  ( Гласувайте най-вече тук )

https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/#toggle-id-5

https://tourismawards.bg/cat/duh-bulgaria/


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете