Меню

Читалището в село Радомирци - 120 години Огнище на културата

20.05.2019 г.
1946

Читалище "Огняна 1899" в село Радомирци, община Червен бряг, отпразнува 120-годишнина, съобщи за БТА неговият секретар, Нели Хинкова.


Тя посочи, че през тези години читалището е изпълнявало успешно мисията си да поддържа българския дух и традиции. С многобройни участия на вокалната група и танцовия състав е било място за изява на талантливите хора от селото. Те са се представяли в конкурси, фестивали и събори. Важна е била ролята на читалището и в благотворителните кампании в община Червен бряг и страната, каза Хинкова. 


Празничната програма по случай годишнината е открила Данка Атанасова - председател на читалището. Историята на културното средище на селото е оживяла чрез разкази и снимки от далечното минало до днес, преживяване отново на вълнуващи моменти, свързани с участието на жителите на селото през годините в богатия духовен живот под читалищната стряха.


Гости на тържеството са били от ръководството на Община Червен бряг, кметът на Радомирци Петьо Йотов, читалищни деятели от Телиш, Рупци, Луковит, Плевен. Тържеството са почели ръководители на пенсионерски клубове, на танцови състави и вокални групи.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете