Меню

Bayer продава дивизията си за ветеринарни продукти за свежи пари по делата срещу Monsanto

Химическият производствен гигант Bayer продава дивизията си за здравни продукти за животни на американската специализирана компания по лекарства за домашни любимци и животни - Elanco.

Сделката на стойност 7,6 милиарда долара ще позволи на Bayer да вкара свежи пари след придобиването на Monsanto, основен производител на канцерогенния препарат глифозат, което доведе след себе си хиляди съдебни дела срещу Bayer, а също разтресе борда на директорите на немската компания, след силен натиск от страна на основните инвеститори.

Глифозата се оказа токсичен и за самата BAYER

Девизията на Bayer за ветеринарни лекарства е изключително атрактивна, понеже включва редица широкопопулярни препарати, включително антибиотика Baytril, използван за лечение на пневмония при говедата, и Baycox, който предотвратява кокцидиозата (при птици, зайци и др.).

Лечението на домашни любимци, като например препаратите срещу кучешка тения Drontal, също ще напуснат портфолиото на немската компания Bayer.

Инвестицията ще направи Elanco втората по големина компания за здравеопазване на животните в света след Zoetis, като сделката се очаква да приключи в средата на следващата година, след одобрение от регулаторните комисии.© 2019 Село