Меню

В пловдивското село Марково ще има състезание за най-хубава и голяма баница

09.12.2019 г.
2500
В пловдивското село Марково ще има състезание за най-хубава и голяма баница. Събитието ще се състои на 19-и Декемвриот 18 ч. в Младежкия клуб на селото. Участниците във вкусното състезание ще бъдат оценявани в пет категории: „Най-вкусна солена баница”, „Най-вкусна сладка баница”, „Най-нетрадиционна баница”, „Най-млад участник” и „Баш майстор на баницата”, а за най-добрите ще има и награди.

Конкурсът е първият по рода си в селото. Организаторите - читалище „Алеко Константинов” и доброволци, обаче се надяват да се превърне в традиция. Кметът на Марково Десислава Терзиева, кметът на Община Родопи Павел Михайлов и главният готвач на Парк и Спа Хотел Марково ще бъдат част от журито, което ще оценява баниците. 

Желаещите да се включат в състезанието трябва да заявят участие в читалището на село Марково до 17 декември. Оценяването ще е напълно анонимно. Всяка тава ще бъде представена пред журито само с номер, за да се гарантира пълната безпристрастност.   

Входът за състезанието ще е безплатен. В Младежкия клуб ще бъде поставена кутия за дарения, в която всеки ще може да пусне желаната сума. А парите ще бъдат използване за закупуване на украса за селото. 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете