Меню

Първо събитие за стартъпи в хранително-вкусовата промишленост у нас (ПРОГРАМА)

03.12.2019 г.
5438
Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации (ИАИ) организира двудневно събитие EIT Food Startup Awareness Event, насочено към стартиращи компании в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Първото по рода си събитие, специално посветено на стартъпите в хранително-вкусовата промишленост у нас, ще се проведе на 5 и 6 декември 2019 г. в София, „Генератор“, бул. Черни връх 47, Бизнес център Витоша, съобщават организаторите.

То ще протече под формата на конференция и workshop, които ще се проведат в два последователни дни, съответно на 5 декември Конференция „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България” и на 6 декември Workshop за стартъпи.

EIT Food е водеща европейска инициатива за иновации, работеща върху това да направи хранителната система по-устойчива, здравословна и надеждна. Това е независим орган на Европейския съюз, създаден през 2008 г. да работи за предприемачеството и иновациите в хранителния сектор в Европа. Членовете на общността EIT Food са участници от световна класа в международната сфера на храните: над 50 партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави. Визията на EIT Food е да постави Европа в центъра на глобалната революция в иновациите и производството на храни и нейната стойност в обществото, като същевременно спомогне да се повишат уменията и предприемаческия дух в сектора и да разгърне потенциала на малките и средни предприятия. 

Институт за агростратегии и иновации е неправителствена организация, работеща за въвеждане на високите технологии и дигиталните решения в агро-хранителната индустрия, осигурявайки информираност, консултантски услуги, менторство и различни форми на финансиране за стартиращи и вече работещи компании.

, © 2019 Село - Selo.BG
 

ПЪЛЕН ТЕКСТ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Програма на EIT Food Startup Awareness Event 4 KB (doc) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА