Търсене

Как да храним ефективно овцете, кочовете и агнетата?

26.02.2020 г.
8613
Село.БГстартира съвместно с HL-TopMix - водеща компания за хранене и мениджмънт в животновъдството HL-TopMix, видео рубриката "Съветите на Специалиста".

Елица Пеева, от маркетинг отдела на компанията сподели:

Нашата мисия е да предоставяме качествени и иновативни цялостни решения за успеха на животновъдите, с грижа за техните животни и в подкрепа на устойчивото развитие на агросектора. Амбициите на хората от екипа на HL-TopMix надхвърлят рамката на чисто търговския мениджмънт и се измерват с човешко отношение към проблемите на нашите клиенти и техните животни. При нас връзката с клиента не завършва с доставката на комбинирания фураж. Нашите специалисти се грижат да бъдат най-близо до фермера и неговите животни. В тази връзка, стартираме и тази видео рубрика в която ежемесечно ще разглеждаме актуални въпроси относно храненето и мениджмънта в стопанствата.


Всички знаем, че храненето е ключов момент за постигане на добри резултати в едно стадо. Независимо от поставените цели - постигне на по-висок прираст, по-добра плодовитост, по-висока млечност или по-добро здраве, отправна точка е правилното и балансирано изхранване на животните. Когато се стремим към високи резултати е необходимо да сме запознати със  спецификите в храненето и отглеждането на овцете, кочовете и агнетата.
 • Кога да стартира подготовката за осеменителна кампания на кочовете?
 • Кога е най-подходящо да се отбият агнетата?
 • На какво да обърнем внимание при приготвянето на дажбите за овцете?
Отговори на тези и други интересни въпроси ще ни даде Цветан Танев във видео рубриката "Съветите на специалиста".

Вижте първата част на видеото


 • повече мляко от овцете
  11.10.2021 г.
  1162
  Как да получим повече мляко от овцете през зимата?
  Какви са предизвикателствата в храненето на овцете през лактиращия период? Фермерът следва да има предвид, че нуждите на лактиращите овце през зимата се различават от тези през топлите месеци. За да...
  Виж повече