Меню

Фермер съди правителството заради неуспех в борбата с климатичните промени

30.10.2019 г.
115523
Фермер от Германия съди правителството на страната заради неуспех в борбата с климатичните промени, които са се отразили лошо върху земеделието и неговата реколта.

След три поредни години на загуби на реколтата поради високи температури и продължителна суша, Хайнер Луетке Швиенхорст решава да изправи най-мощното европейско правителство пред съдебна отговорност.

Фермерът, който има стопанство на юг от Берлин, обвинява правителството на германския канцлер Ангела Меркел заради настъпването на климатичните промени и иска да знае защо усилията за управление на емисиите на парникови газове са отпаднали и излагат на опасност прехраната на животните и земеделската му реколта.

„Изгубихме над една трета от реколтата си от просо, както и половината от реколтата си от ечемик. Това е катастрофа.“, заявява г-н Швиенхорст.

Съдебното дело е подкрепено от екологичната организация Грийнпийс и други двама фермери.

Изслушването в съда ще бъде с акцент върху климатичните провали на Ангела Меркел, тъй като тя се опитва да върне Германия на път с много критикуван екологичен пакет с евентуални щети за околната среда в размер на 60 милиарда долара.

  суша
  21.10.2019 г.
  118244
  Фермери искат евро компенсации заради тежката суша
  Земеделци и животновъди искат евро компенсации заради тежката суша , която продължава в цяла България вече повече от 3 месеца. От сушата са засегнати както зърнопроизводители, така и животновъди,...
  Виж повече
  суша 2019
  18.10.2019 г.
  118613
  Тежка суша за есенната сеитба, язовирите пресъхнаха
  * на снимката язовир Студена ; на втората снимка - есенна сеитба до пресъхващия язовир Жребчево Тежката суша притесни земеделците от цяла България. Влажност в почвата няма на дълбочина вече до 20 см....
  Виж повече
  трактори - цени
  10.06.2019 г.
  9910
  Ще скочат ли цените на тракторите заради търговската война между САЩ и Китай?
  Ще скочат ли цените на тракторите заради търговската война между САЩ и Китай? Това е съвсем логичен въпрос, предвид отчитаните рекордни спадове в продажбата на нови трактори, както в САЩ, така и в цяла...
  Виж повече