Търсене

Учени: Светът трябва да трансформира производството на храни

18.09.2019 г.
4
Светът трябва да разнообрази производството и консумацията на храни, както и да намери алтернативи на месото, което е основната причина за екологичните замърсявания след автомобилната и авио индустриите, или ще се изправи пред сериозни прекъсвания на доставките на храни, които биха могли да доведат до страдания и социални вълнения, предупредиха учени на международна конференция, която се проведе в Рим, Италия. Ново глобално проучване установява, че ползите за здравето и околната среда от трансформирането на начина, по който се хранят хората, особено намалявайки консумацията на месо, ще доведе до значително намаляване на вредните емисии и ще бъде в подкрепа на устойчиво селско стопанство. „Едно малко прекъсване на доставките наистина може да нанесе много вреди и да доведе до огромни увеличения на цените“, казва Per...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете