Меню

Увеличават на 70% субсидията за сдружения на градинари и овощари заради Covid 19

14.07.2020 г.
1330
Увеличават на 70% субсидията за сдружения на градинари и овощари заради Covid 19 и приетите от ЕК схеми във връзка със спомагателните финансови мерки.

С последните извънредни мерки заради кризата с коронавируса COVID-19, които Европейската комисия прие в подкрепа на лозаро-винарския и други сектори от земеделието, през миналата седмица беше включено още едно важно решение, отправено към градинарите.

Става въпрос за организациите и групите на производителите на плодове и зеленчуци, където при изпълнението на техните проекти участието на ЕС ще нарасне от 50% на 70%, съобщиха от пресцентъра на ЕК.

Мотивът е, че по този начин те ще имат по-голяма гъвкавост при изпълнението на техните програми. В голяма част от мерките по Програмата за развитие на селските райони, където групите и организациите на производителите имат предимство при одобрението, това увеличение ще помогне на бюджета на фонд „Земеделие”, чието съфинансиране до момента беше до 50 на сто от стойността на проекта.

С решението си от миналата седмица Европейската комисия реши също, че от 27 август 2020 г. ще бъдат отворени и нови покани за прием на проекти за реклама на виното в рамките на ЕС и държави извън Общността. / Sinor.BG

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете