Меню

Създават общински пазари в пет добрички села за подкрепа на местни фермери

05.05.2020 г.
15226
В пет села на територията на община Добричка ще бъдат изградени Общински пазари, които ще дадат шанс на местни производители да реализират продукцията си.

Предложението е на кмета на Общината Соня Георгиева и бе одобрено от общинските съветници. Първоначално търговските обекти ще заработят в село Стожер, Батово, Карапелит, Одринци и Плачидол.

Обособени са терени общинска собственост, на които ще бъдат разположени маси, щандове, колички, стойки за продажба на открито. Възможността да се реализира селскостопанска продукция и да достигне до повече потребители ще подпомогне местните производители, убедена е Соня Георгиева.

Земеделските производители, регистрирани на територията на община Добричка, ще предлагат продукцията си, без да заплащат наеми. Желаещите да се включат в пазарите на открито могат да получат информация за процедурата от служителите в общинската администрация.

  Подкрепете малките производители от село. Поръчайте онлайн
  21.11.2020 г.
  13305
  Подкрепете малките производители от село. Поръчайте чиста храна - онлайн (СПИСЪК с ФЕРМИ)
  В ситуацията на извънредно положение и карантина, заради коронавируса, е крайно време, българските потребители да се обърнат към малките родни производители в селата и да спрат да наливат семейните си...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете