Търсене

Следи ли БАБХ за суха кръв в сиренето, кашкавала и сладоледите?

19.06.2019 г.
59
Има ли контрол от страна на БАБХ върху използването на т.нар. "суха кръв" (лиофилизирана кръв) в евтините сирена, кашкавали, а през летния сезон и сладоледи? Това е въпрос, който засяга милиони потребители на агро стоки, особено чувствителни към темата за качеството на храните. По официални данни на МЗХГ произведените хидрогенирани мазнини, повече популярни като "имитиращи продукти", в първите 4 месеца на 2019-а, скачат с 200 тона до 3 757 тона. Прогнозата за месец Май 2019 пък е рекордно покачване до плюс още 1000 тона (заради консумацията на сладоледи). Вносът на хидрогенирани мазнини пък е 2711 тона. Ето така изглежда сладолед със суха кръв. Една от особеностите е, че се разцепва - напуква  по-лесно: По неофициална информация, основния внос на "суха кръв", която се използва главно при производството на...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете