ПОДКРЕПЯМ Selo.BG!
Selo.BG е алтернативна медия за развитие на селата. Подкрепете нашите каузи и дейност!
Има ли контрол от страна на БАБХ върху използването на т.нар. "суха кръв" (лиофилизирана кръв) в евтините сирена, кашкавали, а през летния сезон и сладоледи? Това е въпрос, който засяга милиони потребители на агро стоки, особено чувствителни към темата за качеството на храните.
По официални данни на МЗХГ произведените хидрогенирани мазнини, повече популярни като "имитиращи продукти", в първите 4 месеца на 2019-а, скачат с 200 тона до 3 757 тона. Прогнозата за месец Май 2019 пък е рекордно покачване до плюс още 1000 тона (заради консумацията на сладоледи). Вносът на хидрогенирани мазнини пък е 2711 тона.
Ето така изглежда сладолед със суха кръв. Една от особеностите е, че се разцепва - напуква по-лесно:
По неофициална информация, основния внос на "суха кръв", която се използва главно при производството на...
Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари