Меню

Силно българско участие на световното изложение за ХВП ANUGA 2019

08.10.2019 г.
90477
Близо 50 водещи компании от България участват в най-голямото международно изложение за хранително-вкусова промишленост в света – ANUGA, което се провежда на всеки две години в град Кьолн, Германия. През тази година форумът празнува своя 100-тен рожден ден.
 
Две от българските предприятия – единственият производители в Европа на барчета от месо, и производител на био храни, бяха избрани сред хиляди чуждестранни фирми за провеждане на интервю и презентация на техните иновативни продукти пред представителна комисия от специализирани фирми, които имат интерес за съвместна работа, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
 
В рамките на изложението представители на над 100 държави се разположиха на 7 500 щанда, а българското участие, беше организирано от ИАНМСП и подкрепено с целево финансиране от Министерство на икономиката.
 
Престижното изложение даде възможност на близо 160 000 посетители да се запознаят с българската продукция и да опитат автентична българска лютеница и кисело мляко, консерви, замразени храни, шоколад, захарни изделия, продукти от месо и мляко и много други.

снимки: ИАНМСП

© 2019 Агро Клуб - Selo.bg


 

  Farm to Fork
  02.10.2019 г.
  68311
  Малките и средните предприятия могат да диктуват новата хранителна политика на ЕС
  „От фермата до вилицата“ („Farm to Fork“) e стратегия за устойчива храна, която ще обхване всяка стъпка в хранителната верига от производството до консумацията на храна. Тази политика е описана в...
  Виж повече
  България ще трябва да въведе законови промени за защита на земеделците и ХВП предприятията
  23.12.2018 г.
  661
  България ще трябва да въведе законови промени за защита на земеделците и ХВП предприятията
  Европейският парламент, Съветът на министрите и Европейската комисия постигнаха политическо споразумение по нов набор от правила, които ще гарантират защита за 100 % от селскостопанските производители и...
  Виж повече