Търсене

Селското стопанство на Китай се възстановява след удара на COVID-19

25.03.2020 г.
8472
Селското стопанство на Китай започва да се възстановява след епидемията от COVID-19, става ясно от съобщение на радио Китай. Представител на Министерство на земеделието е заявил, че към момента има видимо подобряване на доставките на селскостопанска продукция в цялата страна, възстановява се бързо и ситуацията в провинция Хубей, която е най-засегната от епидемият.
 
Експертът от министерството Сие Йен е посочил, че в момента 88% от селскостопанските предприятия са възобновили работата си, 90% от магазините, продаващи материали за земеделието, са отворени, както и 92% от пътищата в селските райони. Той е изтъкнал, че Министерството на земеделието ще вземе мерки за оптимизиране на доставките за земеделските стопани.
 
Министерството е осигурило 700 хиляди тона торове за провинция Хубей, на стопаните там ще бъдат отпуснати също 3,78 милиона килограма семена от държавния резерв, организирано е и целевото доставяне на 22,35 милиона килограма оризово семе.

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 • коронавирус
  11.03.2020 г.
  8394
  EFSA: Няма доказателства, че храната е източник или път на предаване на коронавирус
  Европейската агенция по безопасност на храните ( EFSA ) публикува становище, че  следи отблизо ситуацията с разпространението на коронавируса (COVID-19), което засяга голям брой страни по целия свят и...
  Виж повече
 • Винария 2020
  19.02.2020 г.
  9127
  Красимир Коев: Коронавирусът ни попречи да удвоим износа на вино за Китай!
  Коронавирусът попречи тази година на България да удвои количествата на изнесено вино за Китай. Това каза по време на Винария изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж....
  Виж повече