Търсене

Къщите за гости в селата ще бъдат предпочитани заради по-голямата изолация

06.05.2020 г.
11193
Ситуацията с развитието на туризма на фона на пандемията от коронавирус, очертава сериозна промяна в потребителското поведение. Дори и след преминаването на кризата, заради насаденият страх и опасения от зарази, хората трудно ще отидат на почивка в големи хотели, където има струпване на множество хора.

Това очертава сравнително благоприятна тенденция пред обектите за селски туризъм, които отдават самостоятелно наемане на къщи за гости. Именно къщи в селата, където настаняването на туристите ще е ограничено по контакти имат най-голям потенциал. Това са къщите за гости, които позволяват самостоятелно приготвяне на храна.

Традиционно най-силен интерес има към обектите за селски туризъм, които позволяват настаняване на 1 до 2 - четири членни семейства. Фактор в изборът на туристическа дестинация на фона на кризата с COVID19 ще бъде и наличието на екстри като - самостоятелен басейн, сауна, джакузи и т.н.

Информацията, че в големите хотелски комплекси ще се слагат от 3 до 5 пъти по-големи количества хлор в басейните, на практика ще откаже значителна част от евентуалните туристи, които така или иначе се опасяват от места със струпване на много хора.


 

 • 16.02.2019 г.
  5753
  АБС публикува обобщени данни за селския туризъм в България
  Асоциация на българските села публикува резюмирани данни от годишния си доклад за тенденциите в развитието на селски туризъм в България. Данните обхващат цялата 2018-а година в сравнение с предходната...
  Виж повече
 • Увеличава се интересът към инвестиции и живот на село
  01.11.2018 г.
  10474
  Увеличава се интересът към инвестиции и живот на село
  Темата с развитието на българските села е наистина голяма. Екипът на Село.БГ и Асоциация на българските села работим по редица ключови въпроси и инициативи свързани със селата още от 2005-а година. Защо...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете