Меню

Къщите за гости в селата ще бъдат предпочитани заради по-голямата изолация

06.05.2020 г.
11559
Ситуацията с развитието на туризма на фона на пандемията от коронавирус, очертава сериозна промяна в потребителското поведение. Дори и след преминаването на кризата, заради насаденият страх и опасения от зарази, хората трудно ще отидат на почивка в големи хотели, където има струпване на множество хора.

Това очертава сравнително благоприятна тенденция пред обектите за селски туризъм, които отдават самостоятелно наемане на къщи за гости. Именно къщи в селата, където настаняването на туристите ще е ограничено по контакти имат най-голям потенциал. Това са къщите за гости, които позволяват самостоятелно приготвяне на храна.

Традиционно най-силен интерес има към обектите за селски туризъм, които позволяват настаняване на 1 до 2 - четири членни семейства. Фактор в изборът на туристическа дестинация на фона на кризата с COVID19 ще бъде и наличието на екстри като - самостоятелен басейн, сауна, джакузи и т.н.

Информацията, че в големите хотелски комплекси ще се слагат от 3 до 5 пъти по-големи количества хлор в басейните, на практика ще откаже значителна част от евентуалните туристи, които така или иначе се опасяват от места със струпване на много хора.


 

  16.02.2019 г.
  5995
  АБС публикува обобщени данни за селския туризъм в България
  Асоциация на българските села публикува резюмирани данни от годишния си доклад за тенденциите в развитието на селски туризъм в България. Данните обхващат цялата 2018-а година в сравнение с предходната...
  Виж повече
  Увеличава се интересът към инвестиции и живот на село
  01.11.2018 г.
  10759
  Увеличава се интересът към инвестиции и живот на село
  Темата с развитието на българските села е наистина голяма. Екипът на Село.БГ и Асоциация на българските села работим по редица ключови въпроси и инициативи свързани със селата още от 2005-а година. Защо...
  Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете