Търсене

Селекцията и правилните сортове хмел определят качеството на българската бира

31.08.2019 г.
66
Научни изследвания и анализи върху ксантохумола (вещество, съдържащо се в хмела - бел.ред.) в бирата в България и в редица други страни очертават интересни перспективи за бъдещето развитие на пивото като натурална напитка. От Съюза на пивоварите в България (СПБ) съобщиха, че за първи път екип от български учени е провел проучване за съдържанието на ксантохумол на произвеждани в страната бири.  Изследването показва, че съдържанието на ксантохумол в българското пиво като усреднена стойност е 44 мкграм/литър пиво. Резултатите са много близки до стойностите, получени при сходни изследвания в Чехия и други европейски страни, съобщиха от СПБ. Ръководител на българското изследване е д-р Сергей Иванов. 8 популярни български марки пиво В българското проучване за ксантохумола са използвани 8 популярни български марки пиво,...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете